Tenoren

På sommeren må man ta båt eller padle med kajakk over til andre siden av Adventfjorden for å gå til Tenoren (656 m.o.h.). Senere på høsten, når Adventelva har tørket, kan man krysse Adventdalen til fots. Starter man fra Hiorthamn følger man fjellet mot Mälardalen, krysser elva fra Mälardalen og følger fjellet videre mot Tenoren.

Postkassen på Tenoren står på toppen av fjellet. Vær obs på at det er ganske bratt på toppen, og en alternativ oppstigning kan være å følge fjellet rundt på høyresiden (mot øst) for å komme seg helt til postkassen på toppen. Nedkomst samme vei, eventuelt følge ryggen mot Bassen østover for så å sleppe seg ned mot Adventdalen.

Dette er en lang dagstur. Kombiner den gjerne med overnatting i Hiorthamn før dere padler tilbake til Longyearbyen med kajakk dagen etterpå.

tenoren

Det er mange måter å komme seg til Tenoren på – tilpass turen og startpunktet etter forholdene og hvilken type tur dere ønsker – parker scooteren på punktet for vinterruten og vær oppmerksom på stein og ur i terrenget.

img_2496

Postkassen på toppen

img_2495

Utsikt sørvest mot Longyearbyen fra toppen

img_2489

Toppen sett fra bunnen – merk at dette er på østsiden av normalruta opp – følg ryggen til venstre i bildet for raskeste og bratteste vei til toppen